Tuesday, October 25, 2011

K_ _ _ _ _N.

Perbualan melalui mesej…..lbih krg 10.30 mlm

Kareena:

Someone..

Miss u…

Need u…

Worry about u…

Lonely without u..

Guess who?

The pocong in ur room!! Gud nite..hehe

Zamri: haha..yela tu..

Kareenaa: ye la…hehe

Zamri: xde pun, he2 kareena kt rumah k?

Kareenaa: yup2..y?

Zamri: amboi, bestnya dia cuti! Kareena jom g dating? Kita dua org j..

[previously,,zamri dh pernah beberapa kali mengajak kareena dating,,tp kareena wat bodoh je dgn ajakan tu walaupun dy tau zamri nk kt dia mengikOt instinct dia..haha]

Dengan slamber dia reply mesej zamri..

Kareenaa: aik,,awk duk umah k skrg?

Zamri: duk kt UNISZA lg..

[zamri pelajar jurusan agama islam di UNISZA Terengganu. Dia juga bekas pelajar sekolah menengah agama tp perangai xmcm sekolah agama..kot]

Kareenaa: dh tu,, dating apenye..

Zamri: hi2, lain kali je lah. Tp, klu boleh, ad masa kita pegi dua org, dating..

Kareenaa: wat pe?

Zamri: datinglah…

Dengan straight nya kareena berkata..

Kareenaa: taula..for what dating tu? Awk nk kt sy ke? Haha

Zamri: cuba teka! Hi2

Kareena mmg dh dpt mengagak perasaan zamri terhadapnya..

Kareenaa: btol la tu..tp apsal?

Zamri: entah. Hehe

Kareenaa: ek ele…ngaku je laa…

Zamri: jom, buat date dua? Then, klu ad rezeki..kita tut tut*…..hehe

Kareenaa: tut tut?

Kareena rasa ada yg tak kena dgn ayat zamri tu..

Zamri: cuba teka! Hik2

Kareenaa: asyik teka j…ckp je la

Zamri: cuba la dlu,hehe

Kareenaa: malas la..xsuke teka2 ni

Zamri: K_ _ _ _N……..

Kareenaa: amenda?!

Zamri: K_ HW _N……..

Kareenaa: emmm,, kawen? Nk kawen ngan sy k ape?

Zamri: klu ada rezeki..

Kareenaa: owh,, dh istikharah?

Zamri: blum..

Kareenaa: see! Mcm mana awk bole pilih sy…ramai lg org lain..

Zamri: s/u.. pandai buat kerja ni…

[Kareena pernah menjadi penolong setia usaha zamri dlm satu organisasi]

Kareenaa: ape plak..xde kaitan

Zamri: tangan kareena kasar kn?

Kareena bengang giler dgn soalan tu tp wat2 slamber je..

Kareenaa: aikk,,knape tanya tangan plak..awk tau kn benda tu xptot tanya..

Zamri: sorry..huhu

Kareenaa: hmm,, xlulus lg nk kawen ni..awk,, kawen ni bkn benda main2..awk kena mantapkan dulu iman kewangan ilmu adab n byk lg..n yg pnting hati awk..pastikan Allah n Rasulullah yg utama n patOt ada di hati kita..


Zamri: GURAU je la, hehe mustahil lah kareena nk kt ana, hehe

Kareenaa: sape ckp? Maybe sy bole ckp sy xnak kt awk..tp kita xtau yg dh ditetapkan..Allah xkan mengubah nasib kita kecuali kita mengubahnya sendiri

“Sesungguhnya Allah tidak akan mengubah nasib suatu kaum kecuali kaum itu sendiri yang mengubah apa apa yang pada diri mereka ” (Surah Ar-Rad:11)

Zamri: fuhhhh…kareena! Ana surrender…..huhuhu ana mengaku kalah

Kareenaa: laa…ngaku kalah pekebendanya..cara awk propose sy pon dh salah..kurang ilmu lg kot..heheh

15minit kemudian..

Zamri: maaf, lmbt, huhu..bukanlah,ana gurau je..

Kareenaa: tak,,sy tau awk xbgurau..

Zamri: xkn ana nk minta kareena mcm tu, lbih baik ana jumpa trus dgn kareena and parents kareena…

Kareenaa: hmm,,mcm mn plak tu?

[kareena sengaja tanya mcm tu utk menguji zamri]

Zamri: baik, pegi jumpa parents kareena trus…..hehe

[pandai pulak si zamri ni..tau pun kna wat centu]

Kareenaa: err,, nk tanya sikit bole?

Zamri: boleh=)

Kareenaa: emm,,knape pilih sy?

Zamri: ana……..entah, gurau je…peace^_^

Kareenaa: tipu la…dh la ckp gurau..jwb je..

10 minit kemudian…

Zamri: ana, em

Kareenaa: lamanya fikir..xdpt jwpn lg?

Zamri: an, entah, nk, cari, calon isteri….

[zamri gugup or gagap kot smpai dlm mesej pon ada koma segala bagai]

Kareenaa: yela..taula..tp knape sy?

Zamri: ana, entah, orang yg kita dh tau perwatakannya…

[kareena n zamri sudak knal sejak sekolah rendah lg. tp sebagai kawan biasa saje..xrapat pOn. skrg umur mereka masih bwh 20tahun]

Kareenaa: em,, sbnrnya awk xtau lg sy camne..

Zamri: mungkin…

Kareenaa: em,, xleyh tahan sgt k nk kawen?

Zamri: mungkin ia lebih baik bg ana

Kareenaa: owh..tp awk blum bersedia!

Zamri: kareena, mungkin betul kata kamu…

Kareenaa: uh?! Ape yg btol?

Zamri: mungkin, ana xsedia…

Kareenaa: memang..awk kna blajar byk benda lg zamri

Zamri: ana akui…

Kareenaa: oke.. awk dh tanya pendapat kawan2 or fmily dhulu sblm tanya sy?

Kareena tidur slps menghantar mesej di atas krn mesej itu tidak berbalas sehinggalah pukul 4.40pg…

Zamri: kareena, maafkan ana, ana x ptut tanya mcm tu kt kareena…

Kareena: adoi,, ni nape lak ckp centu..sy xpe..tp jgn wat kt org len…

Perbualan mesej berakhir….

MORAL OF THE STORY…FIKIR SENDIRI..

No comments: