Wednesday, March 24, 2010

kisah kanak- kanak si ribena

Hello people..




So far life macam mana? Great or dull? Haha. Tanye pulak kepada hati dan iman adakah sihat? Wakaka, alim pulak aku ni. Frankly speaking im so sorry for the dearest follower belog ini sebab tade post baru. Semuanya berat jari nak type dan bagi post baru, writer dia ada tujuh orang en tapi macam hampeh. Ape la korang ni. Hish, pekenama yang korang buat kat rumah tu? Tidur makan je ke? Wakaka. Sorry, tu aku.




Tengah hari tadi, aku bukak adobe untuk edit gambar bebudak ni dan nak dimasukkan dalam belog aku. Then satu folder demi folder aku bukak untuk cari gambar korang yang paling cun. It's not easy, nantikan de je yang tak puas hati. So yang paling mencuit hati aku dan tetiba je aku rasa hiba tak kalah melihat gambar- gambar kita mase pakai baju sekolah tudung hitam, eehh bukan hitam tapi puteh kendian suka wat havoc di jalanan mahupun di kelas. I really miss the moment we cheerish together. And honestly i do miss you guys to0, tapi vain i know u guys never miss me uhuk.






Teringat masa kat kelas selalu kita yang buat bising kasi semua orang menyampah sebab raidah dan naibah pun join sekaki. Main bajet tulis name Uni kat kertas den pilih dapat Uni yang mana. Laki dari negeri mana. Aku ingat lagi laki aku orang Sabah dan Melly kata nanti aku joget sabah hukhak hukhak sambil Melly wat gaya jelik nak muntah lalu aku menghambat Melly seluruh kelas. Melly memang penakut. Haha. Melly kata jugak nanti aku pakai pakaian Sarawak yang hanya akan tutup port yang wajib ditutup sahaja sambil memikul kaya api,makan nasi atas daun pisang, minum air dalam tempurung etc okay itu aku tipu.






Dan aku jugak tak lupa kenangan kita bersusah payah attend extra class, seminar, tuisyen and intensif dekat KAMI dan macam- macam lagi preparation untuk SPM. Seriously kalaulah masa tu boleh diputar kembali mesti kita tak nak take it for granted even a second kan? Betapa susahnya untuk merasai saat bersama lagi. Sebab memang masa yang lepas lah yang mencorakkan setiap inci dari kita hari ini. Segala suka dan duka serta pelajaran kehidupan luar silibus physics, chemy, biology dan addmath yang kita belajar. Menjadi tanda untuk kita meneruskan kehidupan kita pada hari esok. Semoga hari esok kita lebih baik dari hari ini dan semalam yang mendung. Moga- moga. Ahh,,aku dah masuk mode jiwang pulak dah.





So marilah kita cikidout gambar- gambar class party lepas SPM hari tu. Enjoy!




semua macam gedik nak camwhore dengan Juja sampai sentuh bahu bagai,haha. Vain










Yang ini en Si datul tak puas hati pasal Anis cut dye pye turn nak camwhore dengan Juja, wahaha, macam besu gile wa cakap lu..jangan marah :P









Gambar ni aku suke gile sebab aku suke tengok hidung Dat macam panjang gile







Sile gelak- gelak rolling on the floor sekarang sebab muka aku macam lawak gile tapi tah la aku suke tengok Mely dalam gambar ni





Sekali tengok muke kau macam mak nyah pulak,,kuakua..aku gurau je, no heart feeling puh- lease!





Wokey dah siap post blog ni, aku ada lagi tiga belog nak post. And u guys boleh jugak nak drop by my blog, here the link http://tyrahanim.blogspot.com. Bile lagi aku nak capub en? MAse ni la, kan ke kite semua suke mencari publisiti? Hahaha.



Till then guys, Salam.






7 comments:

farah ^^ said...

waaa!!korang..
ak rase cam nk nanges bila ingt balik sume tuhss..
rase cam nk putar balik mase...
x nak b'pisah ngn korang sume n dak2 klass ak.. TT
teringt balik tyme syifa'
tyme sukan..jual kt gerai karisma
tyme kat 2syen kami..tyme study group skali,balik skali..

Ya Allah,memang persahabatan tuhs lebih indah daripada percintaan..
walopom ak baru knal korg 2 tahun..tp rase cam ak dh lame knal korang..
thnx sbb sudi jadik kawan ak..
and thnx sbb jadikan ak sebahagian drpd tsg..
ak takkan lupakan korg sume,i'allah
^^

p/s:ak still lagi simpan nota tyme seminar smu hok sep kita pakat tulis..(kononnye nota la)..hak3!!^^

Toneless Tune said...

alaaa Farah jgn a cam 2 nnti kan ak leleh jugak en...

hukhuk..


simpan kenangan kit samapi kahir hayat ok?ku pun syg korang :"(

melly said...

mekashih r kwn..
sep mu r sep2 aq...ha3
sep mu pOm ap krg nye..
kte smO brani la..
kto smO same..
xde istlh lOw or high..
kte kn TSG..
i'allah aq slalu dOa kn sep2 mu..
ikls ni tau..tp syg xley nap ukur..ha3..

the sedow geng said...

aisey~
ak p0om windu gax ngn k0wunk2 semer..
tq r c0z jd kwn ak...
x "sebbok" mn>>>
ak slalu ingt kt k0wunk smer...
es!tp kn..
tyrah nper x rep msg ak nyerp???
hwa...hwa...

~syak

Toneless Tune said...

syak ak xde kdt arh..


da lame ah x to4...hahaha~~

datul ati said...

uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....
giler...bilO sep kitO nk hang out???
ak pOm xdOp kdt gOp..dekat sebule dh xtO4 nih...
rindu kO sep mu!!!!

~daLucky0ne~ said...

uh...
maahadians...
lamenye x g mmp...
cekgu baru ke kt atas tu...
dlu papa li je yg pemes cm2...
huhu...
tgk korg, tingat zaman dolu2...
waaaaaaaaaa...
rindu maahad...